top of page

Våra Viner

Vi fokuserar på viner från franska Savoie men hoppas kunna utöka vårt erbjudande inom snar framtid

Chevallier Bernard: Roussette de Savoie

Chevallier Bernard Roussette de Savoie

Friskt och lättsamt, gjort på 100% Altesse, från byn Jongieux. Ståltank, ingen malolaktisk jäsning. 2020.

Chevallier Bernard: Roussette de Savoie Marestel

Chevallier Bernard Roussette de Savoie Marestel

Mer Altesse, men här från cru-läget Marestel. Här lutar det upp emot 45%, alltså skördat för hand, jäst och lagrat i ståltank utan malolaktisk jäsning. Årgång 2020.

Jean-François Quénard: Chignin ‘Vers les Alpes’ 2021

Domaine Jean-François Quénard: Chignin ‘Vers les Alpes’ 2021

100% Jacquère, prisvärt tycker vi, med hög klunkabilitet från Chignin i södra Savoie.

Jean-François Quénard: Roussette de Savoie ‘Anne-Sophie’

Jean-François Quénard: Roussette de Savoie ‘Anne-Sophie’

Altesse med både ek och ståltank i källaren, kalksten i vingården. Tips: börja kallt och följ med utvecklingen i glaset. Så kul!

Jean-François Quénard: Chignin-Bergeron ‘Comme Avant’ 2018

Domaine Jean-François Quénard: Chignin-Bergeron Comme Avant 2018

100% på druvan Bergeron, utanför Savoie mer känd som Rhônedruvan Rousanne. 4+ år gamla vinstockar, naturlig jäst och ett år vardera på 300liters ekfat och i ståltank. År 2018.

Jean-François Quénard: Persan ‘Les 2 Jean’

Domaine Jean-François Quénard: Persan ‘Les 2 Jean’

Detta vin är på 100% Persan från Saint-Jean de la Porte i södra Savoie. Persan är en lokal druva sedan länge odlad i Savoie.

Jean-François Quénard: Crémant de Savoie ‘Entre Amis’

Domaine Jean-François Quénard: Crémant de Savoie ‘Entre Amis’

Knastertorrt brut zéro-bubbel från Savoie! Traditionell metod med två jäsningar varav den andra på flaska (som i Champagne alltså) men på 60% Jacquère (lokal druva), 20% Chardonnay och 20% Pinot Noir. Vinifikation med jäsning, malolaktisk konvertering och vila på jästfällningen (24 månader) genomgående på ståltank.

Partagé Gilles Berlioz: Chignin Blanc ‘Le Jaja’ 2021

Domaine Partagé Gilles Berlioz: Chignin Blanc ‘Le Jaja’ 2021

Krispig 100% Jacquère från Chignin i södra Savoie. Odlat på runt 40 år gamla vinstockar på kalkstensgrund.

Partagé Gilles Berlioz: ‘La Deuse’ 2021

Domaine Partagé Gilles Berlioz: ‘La Deuse’ 2021

100% Mondeuse Noire från Chignin i södra Savoie. Odlat på runt 15 år gamla vinstockar på kalkstensgrund.

Louis Magnin: Roussette de Savoie 2017

Louis Magnin: Roussette de Savoie 2017

Altess från byn Arbin, 40-50 år gamla vinstockar. Naturlig jäst och malolaktisk jäsning. Lagrad på stora ekfat, sen på jästfällning i ståltank.

Louis Magnin: Mondeuse 2015

Domaine Louis Magnin: Mondeuse 2015

Mondeuse, här från Arbin med tid på ek (20 mån) och ståltank. Bara naturlig jäst. Korka upp nu, eller vänta!

Louis Magnin Mondeuse 2015 ‘La Brova’

Domaine Louis Magnin Mondeuse 2015 ‘La Brova’

Louis Magnins Mondeuse som fått 36 månader med ek och 18 i ståltank.

bottom of page